Hoe leg je een pvc vloer, we leggen het uit

Er zijn verschillende manieren om een PVC vloer te leggen, afhankelijk van de specifieke soort vloer en de omstandigheden in de ruimte waar de vloer wordt gelegd. Hier is een algemene stapsgewijze uitleg voor het leggen van een PVC vloer:

 1. Voorbereiden van de ondergrond: De ondergrond moet schoon, droog, vlak en egaal zijn. Eventuele oneffenheden moeten worden gladgestreken met een vlakmakende laag of gebruikte vloerbedekking moet worden verwijderd.
 2. Maat nemen: Meet de oppervlakte van de ruimte waar u de PVC vloer wilt leggen. Meet de lengte en breedte van de ruimte en koop genoeg PVC vloerplanken of -tegels om de ruimte volledig te bedekken.
 3. Plaatsen van de ondervloer: Leg een ondervloer neer over de gehele oppervlakte van de ondergrond. Dit helpt om de vloer gelijkmatiger te maken en helpt bij het isoleren van de vloer.
 4. Aanbrengen van de PVC vloer: Begin in een hoek van de ruimte en leg de eerste PVC plank of tegel neer. Gebruik een afstandhouders om een kleine ruimte tussen de planken of tegels te behouden, dit maakt het eenvoudiger om de vloer uit te lijnen. Snijd de planken of tegels indien nodig met een stanleymes of een multitool. Bekijk hier de uitleg wat een houten pvc vloer is
 5. Afwerken: Als de vloer is gelegd, druk de planken of tegels stevig aan en verwijder eventueel overtollig afstandhouders. Controleer de vloer op eventuele oneffenheden en maak deze glad.
 6. Finishen: Voer eventueel een afwerkingslaag uit met een speciale PVC vloercoating of sealant om de vloer te beschermen en de kleur te behouden.

Houdt er wel rekening mee dat dit een algemene uitleg is, u moet altijd de specifieke instructies van de fabrikant raadplegen voor uw specifieke soort PVC vloer.

 PVC vloeren hebben verschillende voordelen, waaronder:

 1. Duurzaamheid: PVC vloeren zijn zeer slijtvast en kunnen jaren meegaan zonder te slijten.
 2. Waterbestendigheid: PVC vloeren zijn waterbestendig, waardoor ze een goede keuze zijn voor natte ruimtes zoals keukens en badkamers.
 3. Gemakkelijk te onderhouden: PVC vloeren zijn eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek of een stofzuiger.
 4. Veelzijdigheid: PVC vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala van kleuren en patronen, wat betekent dat er altijd een optie is die bij uw interieur past.
 5. Comfortable: PVC vloeren zijn zacht en warm aanvoelen onder voeten, maken het wandelen comfortabel.
 6. Budgetvriendelijk: PVC vloeren zijn vaak een budgetvriendelijke optie in vergelijking met andere soorten vloeren zoals hout of tegel.

Bron: pvcvloeren.nl

Author: Jasmijn

Share This Post On