Hoe kunt u zonder zorgen genieten van uw open haard?

De donkere en koude dagen beginnen er weer in zicht te komen. Dan wilt u natuurlijk kunnen genieten van uw open haard. Heerlijk met een warme chocolademelk op de bank zitten, kijkend naar het haardvuur. Hierbij wilt u natuurlijk niet gestoord worden. Zeker niet door een mogelijke schoorsteenbrand. Dit is echter wel de realiteit als u uw schoorsteen niet regelmatig laat schoonmaken door een schoorsteenveger uit de regio Zwolle. Het schoonmaken van uw schoorsteen heeft meerdere voordelen:

  • Een mogelijke schoorsteenbrand voorkomen
  • Een koolmonoxidevergiftiging voorkomen
  • U ontvangt een veegbewijs (voor de verzekering)
  • Het bijdragen aan een schoner milieu

Een schoorsteenbrand voorkomen

Wist u dat er jaarlijks wel 2.000 schoorsteenbranden zijn in Nederland. Dit zijn er ontzettend veel! Deze schoorsteenbranden ontstaan doordat er bij de verbranding van hout of kolen kleine deeltjes vrijkomen. Deze hechten zich aan de wand van uw schoorsteen. Deze laag is ontzettend brandbaar. Als de vlammen van uw open haard dan op een gegeven moment te hoog komen of er komen vonken tegen deze laag, dan ontstaat er een brand. Dit kunt u voorkomen door een schoorsteenveger deze laag weg te laten vegen.

Een schone schoorsteen zorgt voor een schoon milieu

Een tweede reden om uw schoorsteen regelmatig te laten vegen is het positieve effect op het milieu. Als uw schoorsteen niet schoon is dan kan deze niet genoeg zuurstof aanzuigen. Dit wil zeggen dat er schadelijke deeltjes uitgestoten worden. Het is daarom erg belangrijk om uw schoorsteen op tijd te laten vegen door een schoorsteenveger uit de regio Utrecht.

Wat zijn de eisen van een verzekeraar?

Wanneer u een schoorsteen heeft dan geeft dit ook verantwoordelijkheden. Alle verzekeraars stellen namelijk eisen aan schoorsteen onderhoud. Belangrijk hierbij is dat u aan deze eisen voldoet. Als u hier niet aan voldoet dan krijgt u de schoorsteenbrand waarschijnlijk niet vergoed. Het is dus belangrijk om de verwachtingen van een verzekeraar te weten. Lees uw polisvoorwaarden daarom goed door! Bij De Schoorsteenbrigade ontvangt u altijd een veegbewijs. Deze kunt u aan de verzekering laten zien. Waardoor u waarschijnlijk uw schade vergoedt krijgt.

Een schoorsteenveger voorkomt een schoorsteenbrand

Het inschakelen van een professionele schoorsteenveger van De Schoorsteenbrigade is een goede keuze. De schoorsteenvegers hebben een snelle beschikbaarheid en leveren kwaliteit. Daarnaast geven de vegers altijd een veegbewijs voor de verzekering mee. Zodat deze weet dat u er alles aan heeft gedaan om schade te voorkomen.

 

Author: Jasmijn

Share This Post On