Hoe krijg ik wespen weg uit mijn tuin?

Wil je een wespennest verwijderen uit je tuin, dan kan je dit zelf doen. Mits de locatie het toelaat, zit er een wespennest onder het dakgoot of in een boom dan kan je het beste een wespenval plaatsen.

Om het nest te vinden moet je goed letten op waar de wespen heen vliegen. Valt het je op dat er meer in je omgeving zijn dan , dan ben je waarschijnlijk in de buurt van een nest. Let daarna goed op waar ze naar binnen vliegen, dit kan namelijk van alles zijn. Een gat in de grond, een spleet in de boom of onder de rand van het dak. Als je er eenmaal achter bent gekomen waar het nest zit kan je besluiten hoe je de wespen het best kan bestrijden.

  • Een wespennest bestrijden leverd diverse risico’s op, om het nest zo goed mogelijkt e verwijderen kan je het best de onderstaande tips opvolgen.
  • Zorg dat je lichaam volledig bedekt is met kleding, dit geld ook voor je handen. Zo kunnen wespen nergens bij je huid en dus ook niet steken.
  • Maak de ingang van een wespennest nooit dicht!
  • Begin ’s avonds met de bestijding, als de zon net weg is. Hou het nest in de gaten, als alle wespen er in zitten kan je de bestrijding beginnen.

Wesp

 

Author: Jasmijn

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.