Hoe kies je de juiste deuren in huis

Bij een verbouwing van een huis komt al veel kijken. Een planning voor de uitgaven, de werkzaamheden die zelf moeten worden gedaan of die moeten worden uitbesteed, wat juridisch wel en niet is toegestaan en nog veel meer. Wat er ook bij komt kijken dat zijn de spullen die je moet kiezen. Denk aan de verf op de muur, het meubilair, sanitair en nog meer. Zo kan het ook zijn dat je nieuwe deuren in huis wilt hebben. Wij helpen je op weg bij het kiezen van de deuren voor je woning. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje tussen de Weekamp buitendeuren.

Wat past het beste bij je huidige woning

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar hoe de woning op dit moment is en wat daar het beste bij past. Wat voor frames zitten er bijvoorbeeld in de deurpost of kun je hier nog nieuwe in zetten? En ben je dit ook wel van plan wanneer dat mogelijk is. 

Daarnaast dien je te kijken naar de interieurstijl van je woning. Welke stijl heeft je woning op dit moment? Je wilt namelijk deuren kiezen die het beste bij de stijl van je woning passen. Houten deuren bijvoorbeeld passen het beste bij een landelijke woning. 

Heb je juist een moderne woning? Dan passen glazen deuren daar het beste bij. Helemaal wanneer je hier nog een zwart frame omheen hebt dan is het een plaatje om te zien. Overigens kun je glazen deuren vaak zo laten maken dat ze perfect passen bij je woning. 

Wat voor soort deur is er nodig

Waar dient de deur voor en wat is de intentie voor hoe jij het wilt hebben? Wil je dat je van de ene ruimte naar de andere ruimte kunt kijken of wil je ruimtes juist van elkaar afsluiten door middel van er een deur tussen te hebben. 

Let verder ook goed op de draairichting en denk er van tevoren over na waar je de meeste ruimte wilt hebben en hoe je dan dus de draairichting van de deur wilt hebben. Je kunt daarnaast natuurlijk ook kiezen voor een schuifdeur in je woning. Dit wordt veel toegepast tussen de woonkamer en de keuken. Beide ruimtes zijn op deze manier toch een soort van een ruimte, maar kunnen ook van elkaar worden afgesloten. 

Zijn er nog andere extra’s

Je kunt natuurlijk nog veel verder gaan met de wensen die je hebt voor de deur. Zijn er bepaalde elementen die met de hand moeten worden afgewerkt of zijn er nog andere zaken waar het aan moet voldoen. 

Author: Jasmijn

Share This Post On