Hoe houdt je je huis netjes?

We hebben nagenoeg allemaal een huis. Ook hebben we nagenoeg allemaal veel spullen. In de huidige maatschappij is het normaal om nieuwe spullen te kopen wanneer je erop uitgekeken bent of wanneer er een nieuwere versie beschikbaar is. Los van de vraag hoever je hier in moet gaan, is het hoe dan ook prettig om alles op te bergen zodoende dat het niet als storend wordt ervaren binnen je huishouden. Een opgeruimd huis zorgt immers voor een opgeruimd hoofd. In deze blog bespreken we een aantal manieren of je huis en tuin netjes te houden.

De huiskamer

Dit is voor veel mensen een prominente plek in het huis. De meeste mensen hebben om die reden de behoefte om hier een opgeruimde plek van te maken en dit zo te houden. Om dit voor elkaar te krijgen kun je natuurlijk denken aan kasten. Kasten zijn over het algemeen ruim qua inhoud en niet te duur. Het nadeel van de vele ruimte is natuurlijk dat er ook weer rommel kan ontstaan in de kast. Het is daarom aan te raden de ruimte efficiënt en overzichtelijk in te richten. Wanneer je dit lastig vindt kun je ook kiezen voor vaste indelingen per kast gedeelte. Zo zet je de boeken bijvoorbeeld op een lagere plank en de glazen op ooghoogte. Een andere oplossing is een ladenkast. Hierbij kun je los van de vaste indeling per lade, per categorie de goederen naar je toe trekken. Dit zorgt voor meer comfort.

De keuken

In de keuken bevinden zich over het algemeen veel losse producten. Je kunt daarbij het onderscheid maken tussen food en non food producten.Wanneer we het hebben over de afdeling food dan kun je weer onderscheid maken tussen houdbare en niet houdbare producten. Zeker wanneer we het hebben over de laatste categorie, is het verstandig vaste plekken te hanteren. Dit zal voor de meeste mensen een plek in de koelkast of vriezer zijn, Wanneer je hier goed zicht op houdt, zorg je behalve voor een netter uitzicht, tevens voor het minder verspillen van producten. Verder is het raadzaam om net als in de huiskamer, producten een vaste plek te geven. Wanneer je wilt kun je kasten en laden toevoegen aan het geheel, om voor alles een aparte plek te creëren.

 

Overig

Onder overig kun je eigenlijk alle overige bergruimtes verstaan. Denk bijvoorbeeld aan de zolder, een slaapkamer of de schuur. Het principe van lades en kasten en vaste plekken gaat eigenlijk ook hier op. Extra tip: Wanneer we het hebben over een zolder, is er vaak sprake van een schuin dak. Het voordeel hiervan is, dan je vaak de zijkanten kunt timmeren met houten schotten. Zeker wanneer je in het bezit bent van veel spullen, kan het verstandig zijn deze te plaatsen. Tenslotte kun je in de schuur niet alleen gebruik maken van kasten en laden maar ook andere handige producten zoals een gereedschapskist. Zeker wanneer je regelmatig aan het klussen bent, biedt dit uitkomst.

 

 

 

 

 

Author: Jasmijn

Share This Post On