Hoe Ede zich weert tegen verstopte afvoeren

In Ede kent men een probleem die al decennia bestaat, namelijk rioleringen en verstopte afvoerputten die voor dagelijkse problemen kunnen veroorzaken. Onlangs was het weer zover. De riolering in Ede was verstopt geraakt door een enorme opstopping van vet en vrouwelijke hygiëne artikelen.. Het riool verstopte zich en veroorzaakte grote problemen voor de inwoners van de stad.  

Het stadsbestuur schakelde een team van deskundige rioolwerkers in om de situatie te beoordelen en met een plan te komen om het riool te ontstoppen. Het team ging snel aan het werk, trok hun beschermende uitrusting aan en waadde het troebele water in. 

De eerste stap van het verwijderen van vuil 

De eerste stap was het gebruik van een hogedrukwaterstraal om de verstopping weg te blazen. Deze techniek werkte voor enkele van de kleinere obstakels, maar het team van MMA ontstoppingsdienst besefte al snel dat de belangrijkste boosdoener een enorm, vast object was dat de hele breedte van het riool blokkeerde. Het was zo groot dat de waterstraal er geen deuk in kon maken. 

Het team uit Ede wist dat ze met een krachtigere oplossing moesten komen. Ze besloten een combinatie van zware machines, waaronder kranen en graafmachines, te gebruiken om tot op rioolniveau te graven en de verstopping stuk voor stuk te verwijderen. 

Het was een uitdagend en tijdrovend proces, om riool ontstoppen Ede uit te voeren. maar het team zette door met als resultaat dat het riool weer doorloopt, echter is het een kwestie van tijd voordat het weer misgaat. 

Verstoppingen voorkomen: 

De beste manier om met verstopte rioleringen om te gaan, is om ze in de eerste plaats te voorkomen. Hier zijn enkele tips om verstoppingen te voorkomen: 

Voer vet op de juiste manier af: Giet geen vet in de afvoer, omdat het kan stollen en verstoppingen kan veroorzaken. Giet het in plaats daarvan in een container en gooi het in de prullenbak. 

Gebruik een afvoervanger: installeer een afvoervanger in uw gootsteen, badkuip en douche om haar, etensresten en ander vuil op te vangen voordat het door de afvoer gaat. 

Spoel geen ongepaste artikelen door: doorspoelartikelen zoals papieren handdoeken, producten voor vrouwelijke hygiëne en babydoekjes kunnen verstoppingen veroorzaken. Spoel alleen toiletpapier en menselijk afval door. 

Concluderend kan het frustrerend zijn om met verstopte rioleringen om te gaan, maar er zijn verschillende doe-het-zelf-methoden die u kunt proberen voordat u een professionele loodgieter belt. Door preventieve maatregelen te nemen, kunt u de kans op toekomstige verstoppingen verkleinen en uw leidingen soepel laten werken. 

Author: Jasmijn

Share This Post On