Het belang van bliksembeveiliging

Veel mensen weten dit niet, maar er zijn eigenlijk veel huizen en bedrijven die risico lopen op bliksemschade. Dit komt omdat de meeste mensen geen bliksembeveiliging hebben. Bliksembeveiliging is een systeem dat helpt om uw huis of bedrijf te beschermen tegen blikseminslag. Het is belangrijk om dit systeem te laten installeren door een professional om ervoor te zorgen dat het effectief is.

Veiligheid voor op

Bliksembeveiliging is belangrijk omdat het brand, elektrische schade en zelfs verwondingen kan helpen voorkomen. Een blikseminslag kan veel schade veroorzaken aan je huis of bedrijf. Als je niet over een systeem beschikt, loop je hiervoor risico.

Als je meer wilt weten over bliksembeveiliging, neem dan vandaag nog contact op met een professional. Zij kunnen je helpen begrijpen hoe belangrijk dit systeem is en hoe het je ten goede kan komen.

Gevaar van bliksem

Bliksem is een van de gevaarlijkste weersverschijnselen. Het is ook een van de belangrijkste oorzaken van doden en gewonden door natuurrampen.

Ongeveer 200.000 keer per jaar slaat in Nederland de bliksem in. Deze stormen gebeuren meestal tijdens de zomermaanden. In feite komen de meeste onweersbuien voor tussen juni en augustus.

Hoevel sommige mensen denken dat ze een blikseminslag kunnen vermijden door tijdens onweer binnen te blijven, is dit niet altijd mogelijk of praktisch. Je kunt door de bliksem worden getroffen, zelfs binnenshuis, als je in contact komt met iets dat elektriciteit geleidt. Denk hierbij aan loodgieterswerk, elektrische bedrading en metalen raamkozijnen.

Er zijn twee soorten verwondingen die door een blikseminslag kunnen ontstaan: directe en indirecte verwondingen. Directe verwondingen ontstaan wanneer de elektrische stroom van de blikseminslag door het lichaam gaat. Deze verwondingen kunnen dodelijk zijn. Indirecte verwondingen ontstaan wanneer iemand op de grond wordt gegooid of wordt geraakt door rondvliegend puin als gevolg van de explosie die door de blikseminslag wordt veroorzaakt.

Als u buiten bent en onweer ziet aankomen, ga dan onmiddellijk schuilen! Als je niet naar binnen kunt, probeer dan een laaggelegen gebied te vinden, zoals een sloot of een duiker. Vermijd geïsoleerde bomen, metalen voorwerpen en waterpartijen. Blijf uit de buurt van alles wat elektriciteit geleidt!

Voordelen van bliksembeveiliging

Bliksembeveiliging kan op verschillende manieren schade aan uw huis of bedrijf helpen voorkomen.

  1. Het kan het risico op brand door blikseminslag verminderen.
  2. Het kan beschermen tegen elektrische schade door een blikseminslag.
  3. Hij kan het risico op verwondingen bij een blikseminslag beperken.

Als je meer wilt weten over bliksembeveiliging, neem dan vandaag nog contact op met een professional. Zij kunnen je helpen begrijpen wat de voordelen zijn en hoe je een systeem goed kunt installeren.

Author: Jasmijn

Share This Post On