Halfverharding in jouw tuin: dit zijn de voordelen

Ben jij op zoek naar een goed alternatief voor asfalt of tegels voor in jouw tuin? Dan zou je zeker voor halfverharding moeten kiezen. Steeds meer mensen kiezen voor halfverharding, en dat is zeker niet raar. Het kent namelijk veel positieve voordelen ten opzichte van bestrating of tuingrond. Ben jij benieuwd wat die voordelen dan zijn? Lees snel verder!

Een ruim aanbod

Als we kijken naar halfverharding, kunnen we wel stellen dat het een zeer breed begrip is. Hoewel je misschien nooit van halfverharding hebt gehoord, de kans is wel groot dat je weet wat het is. Er zijn ontzettend veel soorten halfverharding die je terug kunt zien in verschillende Nederlandse tuinen en parken. Voorbeelden van halfverharding zijn grind, split, schelpen en boomschors. Deze voorbeelden van halfverharding zijn in tegenstelling tot bestrating, zeer betaalbaar. Ook is dit soort materiaal ook goedkoper om te onderhouden, maar vergt het wel iets meer tijd dan het onderhouden van bestrating.

Gemakkelijk te repareren

Er is niets vervelender dan net een nieuw terras laten aanleggen, en er achter komen dat er nu al een aantal dure tegels beschadigd zijn. Wanneer je kiest voor halfverharding, loop je niet tegen dit probleem aan. Het materiaal kun je gemakkelijk aanvullen en vervangen, zonder dat de kosten hoog zullen oplopen. De toplaag van de halfverharding zal om de paar jaar wat aangevuld moeten worden, om ingezonken plekken te herstellen. Zie jij wat onkruid tevoorschijn komen? Dit verwijder je gemakkelijk zelf met de hand.

Alles is mogelijk

Een ander voordeel ten opzichte van bestrating, is dat halfverharding erg flexibel is. Het is lastig om afwijkende vormen aan te leggen met steen, maar bij halfverharding is dit juist geen enkel probleem. Een rond terras of een kronkelpad? Dat wordt een eitje! Ook halfverharding voor fietspaden, wandelpaden, parkeerplaatsen of bermverharding, brengt vele voordelen met zich mee. De natuurlijke kleur van het product, geeft je pad een natuurlijke uitstraling. De duurzaamheid van halfverharding is ook een reden om hiervoor te kiezen. Halfverharding is of een Nederlands of een gerecycled product, en wordt altijd opnieuw recycled. Win-win!

Geen wateroverlast

Het wordt steeds meer afgeraden om de tuin volledig te laten bestraten. Dit komt simpelweg door verandering in het klimaat, waardoor we vaker met stortbuien te maken kunnen krijgen. Deze buien kunnen wateroverlast veroorzaken, waardoor het water in een bestrate tuin nergens heen kan gaan. Bij halfverharding daarentegen, trekt het water direct door de verharding de grond in. Het regenwater kan hierin wegzakken en hoeft dus niet naar het riool afgevoerd te worden.

 

Author: Jasmijn

Share This Post On