Geef je woonkamer een boost met de nieuwe collectie meubels

In de woonkamer brengen we veel tijd door. Daarom is het belangrijk dat we ons hier echt op ons gemak voelen. Het is dé plaats om te relaxen. Hier geniet je van je vrije tijd. Je komt er samen met vrienden en familie. Is jouw woonkamer al helemaal naar je zin? Het is heerlijk om te dromen. Kijk daarom af en toe naar de nieuwe collectie meubels. Wie weet zit jouw droommeubel daar ook bij!

5 x inspiratie voor het inrichten van je woonkamer

1. Ga voor functioneel

Wanneer je veel in een ruimte bent, dan wil je dat die functioneel is. Dat betekent: ruim inrichten en meubels kopen waar je echt iets aan hebt. In de nieuwe collectie meubels zie je dat zeker terug. De samenleving draait om essentieel. Voer dat ook in je woning door. Een logische indeling zorgt voor meer wooncomfort. Maar de nieuwe meubels zijn naast praktisch ook stijlvol.

2. Bepaal van tevoren wat je wilt

Door jezelf vragen te stellen over je huis, kom je te weten wat je wensen zijn. Wil je een comfortabele loungebank of ga je voor elegantie? Waar moeten tv meubels staan om optimaal zicht op de tv te hebben? Hoeveel opbergruimte heb je nodig? Wanneer je antwoorden op deze vragen hebt, maak je keuzes. Meubels kopen is een van de eerste dingen bij de inrichting. Tip: om de exacte grootte te bepalen, knip je papieren vellen in dezelfde grootte als het meubel. Zo controleer je voor het bestellen al of alles past.

3. Meubels kopen? Kies eerst je stijl

Ga je meubels kopen, dan kom je allerlei stijlen tegen. Ga je voor een klassieke woonkamer, dan kies je bijvoorbeeld die mooie Queen Ann stoelen. Bij modern past een strakke zwarte kast, helemaal hip momenteel. Voor een landelijk interieur is een verweerde tafel een prima keuze. Voor elke stijl zijn er trendy meubels te vinden. Het is uiteraard ook mogelijk om verschillende stijlen met elkaar te combineren.

4. Denk verder dan de basis

Met meubels kopen ben je er nog niet. Het gaat verder dan de basis. Accessoires zijn in deze tijd belangrijker dan ooit. Kussens voor extra comfort, schilderijen aan de wand, decoraties in de kasten… Op die manier maak je een functionele woonkamer meteen gezellig. Bovendien geef je zo ook gemakkelijk een persoonlijk tintje aan je interieur. Houd het beperkt, maar durf tegelijkertijd te doen. Als je weet te stylen, is het niet snel overdone!

5. Combineer kleuren

Met kleur maak je overal iets moois van. Heeft jouw woning uitsluitend witte muren? Een mooie gelegenheid om contrast aan te brengen. Dat kan met zwart, maar ook met trendy kleuren. Paars is heel gedurfd. Ook oudroze is op dit moment heel hip. Een mooie combinatie maakt je woning spannend.

Veel succes met het (her)inrichten van je woonkamer!

 

Author: Jasmijn

Share This Post On