Het gebruik van automatisch geleide voertuigen binnen uw bedrijf

Stel, je hebt een groot bedrijf met een flink magazijn er bij. Dan bestaat er een mogelijkheid om flink te bespraken op arbeidskosten en productiekosten. Dit kan door middel van automatisch geleide voertuigen.

Deze voertuigen kunnen zonder bemanning producten of pallets vervoeren. Dit heeft als grote voordeel dat het een enorme arbeidskosten besparing heeft. Bij traditionele bedrijven worden producten in het algemeen vervoerd over transportbanden. Hierbij zit je vast aan een standaard structuur en ben je niet flexibel. Bij het gebruik van agv systeem heb je veel meer flexibiliteit en is tevens ook nog milieubewust.

Ook moet je denken dat ploegendiensten kunnen worden vervangen door zuinige elektrotransport, hiermee wordt de productie vele male verhoogt.

AGV’s kunnen op verschillende manieren worden aangestuurd:

Via Inductie, hierbij zitten verschillende detectielussen in de vloer die de AGV kan volgen.

Aangestuurd via Laser, er zit dan een laser op de AGV. Overal in het magazijn zitten dan ook reflectoren, dmv een driehoeksmeting kan de AGV bepalen waar hij zich bevind.

GPS gestuurd, via GPS weet de AGV waar hij zich verbind.

Raster gestuurd. Je moet dan het magazijn zien als een groot schaakbord, met de vakjes te grote van de AGV. De AGV kan dan aan de hand van de vakjes berekenen waar hij zich bevind.

 

wewo-materialhandling-elektrowagens_55

Author: Jasmijn

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.