Eigen huis bouwen

Een eigen huis bouwen betekent dat je veel beslissingen moet maken. Dat begint al met het zoeken van de plaats waar jou of jullie droomhuis moet komen te staan. Die plaats is afhankelijk van je woonwensen. Wil je in een nieuwbouw wijk wonen of heb je een andere plek op het oog. In dat geval moet je nagaan of je hier een woning gebouwd mag worden bij de gemeente. Vraag hiervoor de procedure van de gemeente op. Bij een nieuwbouw kavel is de bestemmingsplan procedure al rond. Je moet je bij het ontwerp van je woning dan wel houden aan de stedenbouwkundige voorwaarden. Heb je de geschikte bouwkavel gevonden dan moet er bekeken worden of de bank akkoord kan gaan met een hypotheek en het bouwdepot. Als dat allemaal is geregeld dan ga je op zoek naar een architect die het ontwerp voor het jullie droomhuis gaat maken.

 

Je hebt een kavel aangekocht maar wat nu?

Ga je een eigen huis bouwen dan is de beste tip die we je kunnen geven is; ga niet te snel van start. Bekijk samen van tevoren goed wat je wil en hoe je dat kunt realiseren. Je hebt natuurlijk al een beetje voor ogen hoe jullie huis eruit moet komen te zien. Visualiseer dat eens op jullie bouwkavel. Loop een paar keer door de straat waar jullie huis moet worden gebouwd en bekijk wat de mogelijkheden zijn. Waar wil je de voordeur. Wil je een grote achtertuin en waar kun je een auto parkeren. Wil je een garage of schuur of beiden? Waar komt de zon op en waar gaat deze onder? Hoe heb je het beste uitzicht en kan dan iedereen zomaar binnenkijken? Na beantwoording van deze vragen heb je een beter beeld bij de realisatie van jullie woonhuis.

 

Wat zijn jullie woonwensen en hoe wil je de inrichting

Een eigen huis bouwen begint met de vraag; wat zijn jullie woonwensen en hoe moet de inrichting eruit zien. Jongeren hebben andere woonwensen als wat oudere mensen. Bedenk samen waar jullie huis aan moet voldoen. Hoeveel slaapkamers en hoe groot moet de badkamer worden. Nodig je graag vrienden uit om te komen eten dan is een leef keuken ideaal. Heb je een ruimte nodig waar je kunt werken? Hoelang duurt het nog voor de kinderen het huis uitgaan en kun je hier blijven wonen als je ouder wordt. Kunnen er dan op een simpele manier aanpassingen aan het huis worden gedaan? Hoe duurzaam moet jullie woning worden en wil je daar concessies aan doen voor wat betreft comfort. Wanneer je samen op de meeste vragen een antwoordt hebt dan kun je aan de slag met een architect.

 

Welke architect en aannemer gaan jullie eigen huis bouwen?

Een eigen huis bouwen betekent ook dat je zelf de architect en het bouwbedrijf uit zoekt. Vertrouwen, ervaring en vakmanschap spelen bij het uitzoeken van een architect en een bouwbedrijf een grote rol. Bedenk wel dat het contact dat je hebt met de architect en het bouwbedrijf vrij intensief zal zijn en zeker meer dan een jaar zal duren. Als je denkt daar niet genoeg ervaring voor te hebben of als je hiervoor denkt te weinig tijd te hebben dan kun je een adviseur of uitvoerder in de arm nemen. Kijk voor meer informatie maar eens op buitenhuisvillabouw.nl

 

Author: Jasmijn

Share This Post On