Een zwembad in de tuin: van ontwerp tot onderhoud

Denk je er al een tijdje over om een zwembad in de tuin te nemen, maar bent u bang dat het te veel moeite is, en te veel tijd kost? Dat hoeft gelukkig helemaal niet het geval te zijn. Het is namelijk verstandig om één bedrijf in te schakelen dat voor de totaalrealisatie van het zwembad zorgt. Van ontwerp tot onderhoud! Zo hoeft u maar één bedrijf in te schakelen dat al het werk voor u uit handen neemt. Erg handig.

Het zwembad ontwerpen

Allereerst moet er natuurlijk een ontwerp van het zwembad komen. Voor bijna elke tuin kan wel een passend zwembad ontworpen worden. Ook als u een wat kleinere tuin heeft, is dat mogelijk. Een professioneel bedrijf dat kan ontwerpen, weet altijd een creatieve oplossing te bieden. Ook is het vaak mogelijk, en ook wel nodig, om een heel nieuw tuinontwerp te laten maken, zodat het zwembad mooi overloopt in de rest van de tuin en alles in één stijl is. Er zijn daarnaast verschillende opties voor het zwembad, zoals een inbouwtrap of stoelen in het zwembad.

De aanleg van het zwembad

Als het ontwerp gemaakt en goedgekeurd is, is het natuurlijk tijd om aan de aanleg van het zwembad te beginnen. In het ontwerp is natuurlijk al de keuze gemaakt voor het soort zwembad. Zo heeft u de keuze kunnen maken tussen een bouwkundig zwembad, een polyester zwembad of een overloopzwembad. Of bent u toch voor een houten zwembad gegaan? De aanleg van het zwembad verschilt natuurlijk per soort. Wilt u er misschien een fontein in? Moet de hele tuin verbouwd worden? Alles is mogelijk. De aanleg hoeft niet lang te duren; u hoeft niet bang te zijn dat u weken in het puin zit. Vaak wordt het zo snel mogelijk aangelegd zodat u er vrijwel direct van kunt genieten.

Het onderhoud van het zwembad

Als het zwembad eenmaal aangelegd is, moet het natuurlijk ook goed onderhouden worden. U wilt natuurlijk niet dat het water groen wordt; dat ziet er niet mooi uit en het zwemt niet prettig. Het is daarom belangrijk dat het bad en het water goed onderhouden wordt. Spoel bijvoorbeeld regelmatig het zandfilter terug en verricht metingen van de waterwaardes, zodat u op tijd in kunt springen als het de verkeerde kant op gaat. Haal ook dagelijks blaadjes en ander drijvend vuil uit het water. U kunt ook kiezen voor een praktische oplossing door voor zwembadafdekking te kiezen. Dit is er ook in verschillende soorten. Zo zorgt u ervoor dat het water schoon blijft, zonder dat u daar zelf moeite voor hoeft te doen!

 

Author: Jasmijn

Share This Post On