Een verhuizing tijdens Corona, wat komt daarbij kijken?

Een verhuizing is altijd een grote uitdaging. De Corona pandemie maakt het er zeker niet eenvoudiger op. Normaal gesproken komen vrienden en familie je graag helpen, maar nu lijkt het niet verantwoord om met z’n allen bij jou in huis aan de slag te gaan. Hoe gaat een verhuizing tijdens Corona in zijn werk, en kun je een verhuisbedrijf inhuren dat rekening houdt met de huidige situatie?

Wat zijn de regels?

In 2020 zijn er diverse regels omtrent Corona ingevoerd, afgezwakt en soms weer aangetrokken. Wat jouw persoonlijke mening ook mag zijn; bij een verhuisbedrijf inhuren mag je ervan uitgaan dat iedereen zich houdt aan de regels. Een professioneel bedrijf houdt nauwlettend de regels van de regering in de gaten, en zal de richtlijnen die door het RIVM bepaald zijn ter harte nemen. Een deel van de maatregelen zijn aan verandering onderhevig, de hygiëne richtlijnen liggen eigenlijk wel vast. Denk aan:

  • Regelmatig handen wassen met water en zeep.
  • Bij niezen of hoesten altijd in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik maken van papieren hand- en zakdoekjes.
  • Geen handen schudden.
  • Een minimale afstand van 1,5 meter aanhouden.
  • Niet meer dan 3 personen samen in één ruimte.

Het betreft dus richtlijnen, er staat geen agent te kijken of iemand binnen een straal van 1,5 meter komt. Zeker bij een verhuizing zul je toch regelmatig elkaar passeren, of bijvoorbeeld een bank moeten tillen. Daarom worden de RIVM richtlijnen gevolgd waar dit mogelijk is, met aandacht voor hygiëne en veiligheid voor alle aanwezigen. Hoe werkt dit in de praktijk?

  • Er zal met de klant worden afgesproken dat er zo min mogelijk personen op de locatie(s) aanwezig zijn.
  • Bij werken in meerdere ruimtes wordt een minimaal aantal personen per ruimte aangehouden.
  • Direct contact wordt vermeden, dus geen handen schudden of een schouderklopje voor goed werk. Een knipoog of duim omhoog mag gelukkig wel.
  • Zowel gezinsleden als verhuizers die verkouden zijn of andere klachten hebben moeten uit de buurt blijven, of dienen een mondkapje te dragen.

De verantwoordelijkheid ligt bij alle betrokken personen, zowel de opdrachtgever als de aannemer zal hierop moeten toezien. Dit kan betekenen dat er iemand vriendelijk verzoekt om even afstand te nemen. Dit is om alle aanwezigen te beschermen. Vergeet niet dat professionele verhuizers altijd al veel aandacht besteden aan veiligheid. Ze werken immers met zware goederen, onder bijzondere omstandigheden. Ook tijdens Corona mag je diezelfde aandacht voor veiligheid verwachten.

Wat kost een verhuisbedrijf inhuren?

Uiteraard moet je kosten voor een verhuisbedrijf betalen. Is het dan toch een beter idee om mensen in jouw omgeving in te schakelen? Er zullen ongetwijfeld vrienden en familieleden zijn die je graag komen helpen, en zich misschien helemaal niet druk maken om het Corona virus. Dat kan, maar als jij verhuist draag je ook indirect de verantwoordelijkheid voor iedereen die je helpt. Daar komt bij dat de de kosten voor een verhuisbedrijf lang niet altijd zo hoog uitvallen. Vraag eerst een offerte aan, en durf ook gewoon te vragen hoe je kosten voor het verhuisbedrijf kunt besparen. Denk aan het voorbereidend werk, inpakken en klaarzetten. Wanneer er een verhuislift huren nodig is, verhuisdozen of andere hulpmiddelen, dan kun je dit ook direct bespreken. Met alleen al een goede planning kunnen tot wel honderden euro’s besparen.

Verhuizen tijdens Corona gaat gewoon door, en het verhuisbedrijf zal ervoor zorgen dat het ook veilig gebeurt. Dat was zo, en dat blijft zo!

Author: Jasmijn

Share This Post On