Een trampoline in de tuin

Tegenwoordig kan je ze niet meer wegdenken uit de tuin, de trampoline van Jouwtrampoline.nl. Ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Het is goed om van te voren te bepalen wat voor een soort trampoline je wilt gaan kopen. Dus de vorm, maat en kleur. Zo zijn er ronde, ovale en rechthoekige trampolines te vinden in veel verschillende maten en kleuren. Aangezien er veel keus is, is het overzichtelijker om dat alvast op een rijtje te hebben. Het is makkelijker zoeken naar de perfecte ronde trampoline. En natuurlijk mogen we de duurzaamheid en veiligheid niet vergeten. Als je zeker weet dat je er veilig gebruik van kan maken, kan je er jarenlang plezier van hebben.

Springkracht
Het grootste voordeel van de ronde trampoline is dat de springer steeds naar het midden gestuurd wordt. Hier is de springkracht het grootst en het veiligst. Daarom staat er vaak in het midden van de trampoline een kruis of logo. Ook het springoppervlak is groter. Bij bijvoorbeeld een rechthoekige trampoline worden de hoeken vaak niet gebruikt, omdat de springkracht hier niet optimaal is.

Maten
De ronde trampolines zijn in veel verschillende maten verkrijgbaar. Het is dus erg belangrijk hoe groot de tuin is of hoeveel tuin je wilt opgeven voor een trampoline. Vaak kun je kiezen uit de volgende maten;
1.83
2.13
2.44
2.70
3.05
3.30
3.66
4.27

Ingraaf trampoline
Naast een trampoline op poten zijn er ook trampolines die je kunt ingraven. Het voordeel van de ingraaf trampolines is dat er geen kinderen vanaf kunnen vallen. Ook valt de trampoline dan niet meer zo op. De trampoline steekt ongeveer zo’n vijftien centimeter boven de grond uit. Dit is nodig om het springcomfort te behouden. De lucht onder de trampoline moet kunnen ‘ontsnappen’. Ook het vocht kan weg en blijft de levensduur behouden.

Veiligheidsnet
Voor elke Berg trampoline, welke maat dan ook, kan je een veiligheidsnet kopen. Hiermee voorkom je dat kinderen van de trampoline af vallen. De netten worden met speciale beugels aan de poten van de trampoline bevestigd. Bij een ingraaf trampoline kunnen er ook netten bevestigd worden, maar eigenlijk is dit niet nodig, aangezien de trampoline al zo laag bij de grond staat.

Author: Jasmijn

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.