Een tijdelijke woning? Ook dat moet goed geregeld zijn

Ga je verbouwen en kies je er voor om op het zelfde terrein een tijdelijke woonunit te plaatsen? Of moet er iemand in je omgeving revalideren of heeft er iemand mantelzorg nodig? Ook dan kun je kiezen voor een tijdelijk woonunit. Ook een tijdelijke woning moet goed verzorgd zijn. Vooral als je vooraf niet weet hoelang je er uiteindelijk zal wonen, moet je je toch een klein beetje thuis kunnen voelen. Om te zorgen dat een tijdelijke woonunit voorzien is van alles wat je nodig hebt moet je bij Demako Units zijn!

De grootte

Afhankelijk van het aantal personen waarin je in een tijdelijke woning trekt, moet je beseffen dat bij slecht weer of een langere periode het belangrijk is dat iedereen zijn privacy kan krijgen. Het is dus erg belangrijk dat een badkamer in een aparte ruimte wordt gemaakt en deze goed af te sluiten is. Ook als je alleen in een tijdelijke woonunit gaat wonen is het fijn als je de badkamer kunt afsluiten voor het geval en visite of andere mensen langskomen. Een badkamer die afgesloten kan worden zorgt voor meer privacy en tegelijkertijd ook voor een beter te onderhouden hygiëne.

De inrichting

De inrichting van een tijdelijke woning kan simpel maar handig zijn. Je moet beseffen dat het maar tijdelijk is maar toch tegelijkertijd wel je huis is voor de komende periode. Vooral in het geval van een situatie waarbij een woonunit wordt gebruikt als mantelzorgwoning is het heel belangrijk om deze mantelzorgwoning ook daadwerkelijk huiselijk in te richten. Iemand die mantelzorg nodig heeft is vaak zodanig hulp behoevend dat deze veel tijd zal doorbrengen in het ‘nieuwe’ huis. Het is dus erg belangrijk dat iemand zich op zijn of haar gemak voelt gedurende de periode dat ze in een mantelzorgwoning moeten wonen. Wat spullen meenemen uit het vorige huis kan een simpele oplossing zijn om het meer ‘huis’ te laten lijken.

De kosten en regels

Het aanschaffen van een tijdelijke woning kan best prijzig zijn, laat je voor de tijd dus erg goed informeren naar de mogelijkheden en de regels omtrent het plaatsen van een tijdelijke woonunit. Het zou zonde zijn als je net alles betaald hebt, ze de tijdelijk woonunit willen komen plaatsen en je dit moet veranderen omdat er problemen zijn. In principe is het mogelijk om een tijdelijke woonunit te huren. Mocht je een woonunit voor een langere periode nodig hebben dan kun je er beter een kopen.

Goed gerenoveerde woonunits zijn prima te verkopen op het moment dat ze niet meer nodig zijn. Uiteindelijk ben je vaak goedkoper uit als je een tijdelijke woonunit koopt en na verloop van tijd als deze niet meer nodig is, weer verkoopt. Demako Units uit Markelo is gespecialiseerd in het renoveren en verkopen van goede woonunits. Zij kunnen je van de juiste informatie voorzien vooraf en achteraf kunnen ze helpen om jouw woonunit weer te verkopen.

 

Author: Jasmijn

Share This Post On