Een nieuwe tuintrend voor 2020

Zoals ieder verstandig mens tegenwoordig hou je met veel dingen die je doet of aanschaft rekening met het klimaat en vooral welke invloed het heeft op de klimaatveranderingen.     De trend bij het gebruiken en aanleggen van tuinen is het gebruik van klimaatvriendelijke materialen. Ook het gebruik van bijvoorbeeld welke terrastegels en de soorten planten die je neemt zijn belangrijk.

Natuurlijk wil je, nadat je tuin aangelegd en klaar is hiervan genieten. Als het weer het toelaat zit en eet je graag buiten, het liefst met vrienden of familie. 

De pellet-barbecue

Een goed en duurzaam alternatief voor de traditionele kolen-, hout- of elektrische barbecue is de, nog niet zo bekende, pellet-barbecue. Deze barbecue, ook wel pellet-grill genoemd, wordt verwarmd door pellets in plaats van stroom, hout of kolen. Pellets bestaan uit samengeperste houtsnippers en zaagsel, dus gemaakt van houtafval.

Pellets zijn CO2-neutraal omdat hout een CO2-neutrale brandstof is, aangezien de gebruikte bomen tijdens hun levenscyclus eerst CO2 hebben opgenomen, waarna er bij verbranding weer evenveel CO2 vrijkomt. Lees hier nog meer over de duurzaamheid van pellets

Voordelen van een pellet-barbecue

De voordelen van de pellet-barbecue zijn, naast dat het milieuvriendelijk is, dat de barbecue niet rookt. Dit betekent dat je de pellet-barbecue ook bijvoorbeeld onder een afdak of op het balkon kunt gebruiken.

Een ander voordeel is dat de pellet-barbecue eenvoudig in gebruik is. Gewoon de pellets in de barbecue, aansteken en voor je het weet is de vlam heet genoeg om te beginnen. Ideaal dus om mee te nemen naar bijvoorbeeld een picknick. Bovendien is de barbecue makkelijk te reinigen omdat er nauwelijks asresten overblijven. 

Mogelijkheden van een pellet-barbecue

De mogelijkheden van de vaak mooie pellet-barbecues zijn uitgebreider dan die van de traditionele barbecues. Zo kun je met deze milieuvriendelijke barbecue naast gewoon barbecueën ook bijvoorbeeld vis roken, een heerlijke pizza bereiden, grillen en in sommige pellet-barbecues zelfs bakken! 

De pellets

Zoals gezegd, de pellets bestaan uit samengeperste houtsnippers en zaagsel. De beste pellets worden gemaakt van hout, maar bevatten geen naaldhout en zeker geen resten lijm, MDF of spaanplaat. De pellets zijn verkrijgbaar bij elke bouwmarkt en speciaalzaak. Let op de samenstelling van de pellets op het etiket. 

Barbecueën met een goed gevoel?

Zie je jezelf al zitten? In je klimaatvriendelijke tuin, met je familie of vrienden om je heen. En dan een van die mooie pellet-barbecues in het midden van het terras, met daarop de heerlijkste gerechten, de geur van gebraden vlees of vis? 

Author: Jasmijn

Share This Post On