Een gaatje in je hordeur, wat nu?

Als je een hordeur hebt, wil je natuurlijk dat deze insecten buiten houdt. Hordeuren zijn er immers voor gemaakt om je huis lekker te kunnen ventileren zonder dat er insecten binnenkomen. Maar als er een gaatje in het horrengaas komt, ben je er niet meer zo zeker van dat er geen insecten binnen kunnen dringen. Daarom wil je natuurlijk dat het gaatje zo snel mogelijk wordt gerepareerd. Kleine gaatjes kun je vaak gewoon zelf repareren, dus wachten op een specialist is niet eens nodig! Zo kun jij snel weer genieten van frisse lucht in je huis, zonder dat er vervelende insecten binnendringen. In deze blog vertellen we je wat je moet doen als er een gaatje in je horrengaas zit.

Gaatjes voorkomen

Een gaatje in je hor kun je niet altijd voorkomen, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om de levensduur wat te verlengen. Zo is het belangrijk om je hor af en toe schoon te maken. Doe dit altijd voorzichtig, en gebruik geen schoonmaakmiddelen. Deze kunnen je hor namelijk juist aantasten. Gebruik een zachte borstel, een doek of de stofzuiger om vuil te verwijderen. Bij aangekoekt vuil kun je een beetje lauw water gebruiken om het vuil los te maken, maar zorg er wel voor dat je de hor altijd weer goed droog maakt na het reinigen.

Een draadje kapot

Is er maar één draadje van je hor kapot gegaan? Dan kun je dit waarschijnlijk makkelijk zelf maken. Duw de draadjes weer bij elkaar en zet ze vast met wat transparante nagellak. Dit zie je bijna niet, en toch kun je binnen no time weer plezier hebben van jouw hor!

Klein gaatje

Zit er een klein gaatje in je hor, waarbij er meer dan één draadje kapot is? Dan kun je ervoor kiezen om het gaatje met naald en draad dicht te maken. Pak bijvoorbeeld een klein stukje oude hor en naai dit over het gat. Deze oplossing is vaak niet heel mooi, dus je kunt deze oplossing vooral gebruiken bij gaatjes die in onopvallende hoekjes zitten. Maak gebruik van visdraad, zodat het zo min mogelijk opvalt.

Horrengaas vervangen

In sommige gevallen is het gaatje te groot om te repareren. Dan is het slimmer om het gaas te vervangen. Bij een vaste hor kun je het gaas van de hor gewoon zelf vervangen. Ga dus eens op zoek naar een rol gaas en ga zelf aan de slag om het gaas te vervangen. Zo is je hor weer zo goed als nieuw! Een plissé hordeur of een rolhor kun je helaas niet zelf repareren. Het systeem van deze horren is een stukje ingewikkelder dan bij andere horren, waardoor het vaak verstandiger is om deze horren in zijn geheel te vervangen.

Author: Jasmijn

Share This Post On