Een aquarium kopen: waar moet je op letten?

Wil jij een aquarium kopen, maar weet je niet waar je je zoektocht moet beginnen? Op internet zie je zoveel verschillende soorten, maar je hebt geen idee wat jij graag wilt? In dit artikel vertel ik je waar je op moet letten bij het kopen van een aquarium zodat jij snel de juiste voor jou vindt. 

Een klein of groot aquarium

Waar wil je het aquarium neerzetten? Heb je veel of weinig ruimte voor het aquarium? Hoeveel budget heb je? En waar gaat je voorkeur naar uit? Allemaal vragen die te maken hebben met het formaat van je aquarium. Heb je bijvoorbeeld wat minder ruimte, dan kies je waarschijnlijk voor een kleiner aquarium. Ook wordt er vaak voor een kleiner aquarium gekozen omdat men denkt dat je dan minder onderhoud hebt. Toch is dit niet altijd het geval en kan een groot aquarium soms juist makkelijker zijn in onderhoud. In een klein aquarium is een foutje namelijk al gauw gemaakt, waar dit in een groot aquarium meestal vanzelf wordt opgelost. 

Welke vorm vind je mooi?

Er zijn verschillende vormen waarin je een aquarium bestellen kunt. Zo kun je bijvoorbeeld voor een vierkant aquarium kiezen, maar ook voor een rechthoekige. Ook zijn er aquariums waar de onderkast al vast zit, waardoor je aquarium echt een design item kan worden. Door een aquarium te kiezen die bij jouw stijl en interieur past, laat je hem echt inblenden in huis en komt hij het beste tot zijn recht.

Vissen kiezen voor het aquarium

Wanneer je al in je hoofd hebt wat voor vissen je wilt, dan is het belangrijk om hiervoor een geschikt aquarium te zoeken. Niet alle aquariums zijn namelijk geschikt voor alle vissen. Zo heb je met grotere vissen uiteraard een grotere bak nodig. Ga ook na wat voor soort water het beste is voor de vissen die jij graag wilt. Zo zijn er vissen die in zoet water leven, maar ook vissen die in zout water leven. Heb je eerst het aquarium gekocht? Zoek dan vissen die hierbij passen en pas het water aan naar de vissen.

Een pomp is onmisbaar

Bij een aquarium zijn enkele producten onmisbaar. Zo is een goede pomp één van de essentials wanneer je een aquarium aanschaft. Sommige aquariums hebben al een pomp meegeleverd, maar deze zijn lang niet altijd van genoeg kwaliteit voor het aquarium. Ook waterplanten zijn onmisbaar. Deze geven zuurstof af in het water. Hiernaast kun je nog denken aan verlichting, decoratie, visvoer, producten om het water te testen en een filter.  

Author: Jasmijn

Share This Post On