Een 3D printer kopen? Advies inwinnen!

Een 3D printer kopen is niet iets wat je dagelijks zal doen. Je wil dus wel zeker weten dat je de juiste investering doet. In dat opzicht is het slim om gebruik te maken van zoveel informatie als mogelijk is. Dat begint al door zelf eens te bekijken wat nu eigenlijk de verschillen in mogelijkheden zijn Daarmee maak je het al een stuk beter mogelijk om de juiste keuzes te maken. Zaken zoals het gemak in gebruik en de totale kosten zijn hier natuurlijk belangrijke factoren in. Alleen al om die reden is het goed om de volgende punten door te nemen.

Wat ga je ontwerpen?
Natuurlijk is de eerste vraag die je stelt als je een 3D printer gaat kopen: wat ga ik ermee ontwerpen? Dit kan natuurlijk al afhangen van de insteek die je hebt. Gebruik je de printer zakelijk? Of is het een particuliere investering? Dit kan al heel veel verschil maken in de manier waarop je met de printer gaat werken. Bijvoorbeeld waar het gaat om materiaalgebruik. Filament wordt dat ook wel genoemd. Dat kan dan om bijvoorbeeld PLA of ABS gaan. Dit zijn al flink verschillen waar je ontwerpen anders van worden. Weeg dit dus altijd ook mee.

Met de printer kunnen werken
Het is ook goed om te bekijken op welke manier met de printer te werken valt. Gemak in gebruik is een belangrijke factor die bepalend is bij een 3D printer kopen. Hoe groter het gemak, hoe slimmer je de aankoop kan noemen. Dit geldt zeker voor de meer compacte modellen die je op je bureau zet. De kleine printers kunnen al heel veel. Hoe krachtiger en sterker de printer is, hoe beter bruikbaar deze ook is. Laat je daar dus ook goed over informeren. Dit vergemakkelijkt het maken van de uiteindelijke keuze in grote mate.

Vergelijk de mogelijkheden met elkaar
Voor je een 3D printer gaat kopen is het slim om eerst alles op een rij te zetten. De informatie die je bij elkaar hebt gekregen geeft je een goed beeld van de verschillen en overeenkomsten. Zo kan je dus ook heel gemakkelijk de beste keuze maken. Zaken zoals die hiervoor besproken zijn, zijn je dan geheel duidelijk, dus je weet wat je krijgt voor de prijs die je betaalt. Dat maakt het een stuk minder lastig om de beste optie eruit te halen en direct aan de slag te gaan met printen.

Bezoek onze website voor meer informatie over 3d printers

Author: Jasmijn

Share This Post On