Dingen die je niet moet doen met een drone

Er zijn een heleboel dingen die je kunt doen met een drone. Maar een paar dingen, die kun je echt maar beter niet doen… Wat zijn de zaken die je absoluut moet laten als je met je drone aan de slag gaat, en waarom kun je ze beter niet doen?

Leuk, een drone!

Een drone kopen is voor veel mensen een feest en logisch ook, een drone is een leuk speeltje waar je veel plezier van kunt hebben. Of het nu gaat om het simpelweg ermee rondvliegen, vooral een populaire reden om een drone te kopen voor mensen die als kind ook al uren in de weer konden zijn met modelvliegtuigjes en kleine helikopters, of omdat je graag bijzondere beelden vanuit de lucht zou willen maken, een drone gaat je heel wat leuke uren opleveren.

Belangrijk is om goed in kaart te brengen waar je de drone voor wilt gaan gebruiken en wat je van je nieuwe speeltje verwacht. Een drone als de Mavic 2 Pro is voor heel veel amateurs een prima keuze, omdat je er redelijk lang, stabiel en veilig mee kunt vliegen, terwijl de goede camera ook nog eens voor mooie beelden zorgt. Ga je professioneel aan de slag met je drone dan is een zwaarder model met een nog betere camera misschien een betere keuze, terwijl je voor een kind dat een drone wil kopen beter langs de speelgoedwinkel kan gaan voor een wat goedkoper model. Verdiep je er goed in, laat je goed voorlichten en kies de drone die bij je past.

Niet doen!

Wat je met je drone wilt gaan doen heb je inmiddels vast en zeker goed in je hoofd zitten. Maar heb je ook al bedacht wat je vooral niét moet doen? Het is handig om dat ook even op een rijtje te zetten, om problemen te voorkomen.

Wat je zeker niet moet doen is gaan vliegen met je drone zonder dat je goed weet hoe je hem moet besturen. Een drone kan tegen een stootje, maar een echte crash, dat kan wat te veel van het goede zijn. Ook niet doen: de regels overtreden. Er is in Nederland duidelijke wetgeving als het gaat om drone, houd je daaraan. Dat is voor ieders veiligheid en jouw portemonnee echt het beste.

Nog een dingetje dat je niet moet doen: met je drone op pad gaan zonder (genoeg) opgeladen accu’s. Drones blijven op 1 accu geen uren in de lucht hangen, dus een extra accu of twee is zeker aan te raden. En vergeet deze niet op te laden de avond voor je op pad wil gaan. Zo weet je zeker dat je drone vlucht niet in het water valt.

Author: Jasmijn

Share This Post On