Deze planten houden muggen tegen

Tegenwoordig maakt het eigenlijk niet meer uit welk seizoen het is, muggen zijn er bijna altijd wel. Die vervelende gevleugelde beestjes voeden zich aan jouw bloed en laten hun speeksel achter in je huid. De huid reageert op dit speeksel waardoor er een jeukende muggenbult ontstaat. Muggen komen af op de kooldioxide en andere geurstoffen die je uitstoot, maar er zijn gelukkig een aantal dingen die je kunt doen om de muggen uit je huis te weren. Onder andere door een aantal planten aan te schaffen die muggen weren. Deze tuinplanten zullen jou helpen om in het vervolg zonder irritant gezoem of jeukende armen wakker te liggen.

Lavendel

De sterke geur van Lavendel vinden de meeste mensen heerlijk, maar muggen vinden het maar niets. Het voordeel van deze plant is dat ie het goed doet in de tuin, maar ook zeker geschikt is als kamerplant. Zet een paar takjes in een vaasje op je nachtkastje en je zult aanzienlijk minder last hebben van muggen. Een extra bijkomstigheid van Lavendel is dat het ook gebruikt wordt om beter te kunnen slapen. Dus met deze paarse schoonheid op je nachtkastje moet dat zeker lukken.

Citroengras

Je hebt vast wel eens zo’n geurkaars gezien tegen muggen. Meestal hebben deze kaarsen de geur van citroen, want daar houden muggen helemaal niet van. Wat groen is natuurlijk veel leuker dan een kaars, dus je kan ook voor citroengras gaan. Heb je alle muggen weggejaagd? Dan zou je deze plant ook nog kunnen gebruiken in frisse gerechten of in de thee.

Kattenkruid

Je hoeft niet per se een kat in huis te hebben om kattenkruid aan te schaffen. Zoveel dat katten van dit kruid houden, zoveel hekel hebben muggen eraan. Ideale plant voor in de vensterbank dus. Als de kat het niet voor je doet, houd dan wel zelf het plantje klein, want hij woekert.

Neem eens een kijkje bij Kamerplantje.nl