De voordelen van een glazen overkapping in de tuin

Wanneer je, je huis koopt valt er vaak nog een hoop te wensen. De meeste mensen kijken dan naar bijvoorbeeld de tuin, kan er een kopje koffie gedronken worden in de ochtendzon? Of is er juist een avondzon? Wil je in de winter ook van de tuin kunnen genieten kan een overkapping met glaswand een uitkomst zijn. Wanneer het winterweer zijn intrede doet is het fijn als men naast een terrasoverkapping, om lekker in de schaduw van de tuin te genieten tijdens de zomerperiode ook een glaswand laat installeren. Hierdoor kan je het gehele jaar gebruik maken van de tuin.

Naast dat een glaswand een praktische uitkomst is, je kan eindelijk ook genieten van de tuin als het regent, koud is of sneeuwt geeft het ook esthetisch gezien een nieuwe look aan zowel het huis als de tuin. Op een vrij simpele manier vergroot je, je leef oppervlakte en ook je levens plezier.

Tevens is het belangrijk om te beseffen dat doordat je voor een overkapping met glaswand bent gegaan en je dus je leef oppervlakte hebt vergroot je daarmee de waarde van je huis hebt verhoogd. Daarnaast isoleert glas, de warmte zal binnenshuis blijven dus je energie rekening zal laag blijven. Het kiezen voor een glazen schuifwand is dus niet alleen een investering voor jezelf maar ook voor je eigen portemonnee.

Bij het plaatsen van een glas wand wordt eerst gekeken naar welke materialen er zijn gebruikt voor de overkapping. Vaak wordt er voor steen, hout of aluminium gekozen, het ontwerp van de glaswand moet er dan natuurlijk voor zorgen dat je zoveel mogelijk vrij zicht hebt. De glaswand is verschuifbaar zodat wanneer je lekker in de tuin wil zitten dit mogelijk is, maar mocht je juist de comfort van het huis nodig hebben omdat het te koud is. Dat dit beide mogelijk is. Ook zijn er meerdere glazen wanden die ervoor zorgen dat het 1 geheel is. Dit betekent dat je er ook voor kan kiezen om 1 of meerdere wanden dicht te hebben of juist open zodat je optimaal kan blijven genieten van de tuin.

Je kan met een schuifpui de overkapping helemaal afsluiten en er is zelfs de mogelijkheid om een slot te laten installeren zodat je nooit bang hoeft te zijn voor ongewenste gasten. Heb je liever alles geautomatiseerd? Dan is dit geen enkel probleem er zijn ook automatische schuifwanden op de markt die je met een druk op de knop naar de tuin brengen.

Tip: overkapping op maat laten maken

Doordat de glazen schuifwand uiteraard goed wordt afgewerkt met o.a. tochtstippen zorgt dit ervoor dat de natuur ook buiten de deur blijft. In je tuin zitten natuurlijk muizen, vliegen of er dansen wat muggen in de avondzon. Jij geniet van je tuin en deze hou je vanaf nu allen buiten de deur!

 

Author: Jasmijn

Share This Post On