De gids voor een gezonde vis

Op zoek naar een huisdier waar je weinig tot geen last van hebt en die niet al je vrije tijd ontneemt? Dan is een vis een perfecte optie voor jou, maar hoe zorg je überhaupt voor een vis? Daar gaan we je in dit artikel mee helpen.

Stap 1 een vis kiezen:

In stap 1 gaan we het hebben over de vis kiezen. Het begint natuurlijk allemaal met een vis kopen. Je kan daarvoor eigenlijk vrijwel overal in de buurt bij een dierenwinkel terecht, maar zorg wel dat je bij een betrouwbare winkel koopt. Er zijn heel veel verschillende soorten vissen met allerlei verschillende behoeften dus houd daar rekening mee. Je hebt vissen die heel groot worden of vissen die in een vijver moeten enzovoort. Je moet dan even kijken wat het beste bij jou past. Wat natuurlijk best vanzelfsprekend is, is dat je een vis niet kan opvoeden behalve koikarpers. Je kan koikarpers leren om uit je hand te eten. Elke dag voer je op 1 vast punt, ben altijd rustig, maak gebruik van een voederring zodat het voer aan u kant blijft. Als dit een succes is kan je het voer in je handen gaan houden, dompel rustig je hand in het water. Op een punt gaan ze je vertrouwen en leren ze uit je hand te eten.

Stap 2 voeding en verblijf:

In stap 2 gaan we het hebben over de voeding, waar en hoe je een vis moet houden. Voor veel dingen voor je vis kan je terecht bij Warentuin. Zorg dat je goede voeding hebt voor je vis en dat je onderzoek doet naar de beste voeding voor de soort vis die je gaat halen. Je hebt voor elk soort vis een juiste soort voeding. Zorg wel dat je oplet met het voer want teveel voer geven is slecht voor het water en dus ook voor de vis. Je kan een vis houden in een kom, vijver en aquarium. Als je kiest om een vis te halen die groot wordt, moet je de vis in een vijver houden of een groot aquarium. Haal je een kleine vis dan is een kom ook een optie alhoewel  een kom eigenlijk te klein voor een vis is. Probeer dus eigenlijk altijd te gaan voor een aquarium, bij Warentuin kan je voor aquaria terecht en toebehoren.

Stap 3 belangrijke informatie:

De 3e en laatste stap is weer aangebroken, we gaan het in deze stap hebben over de laatste paar belangrijke dingen waar je op moet letten en jezelf over moet informeren. Het is erg belangrijk dat je goed geïnformeerd ben over jouw vis, zijn behoeften en gezondheid. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met dingen zoals: zorgen dat de Ph-waarde van het water goed is en dat de waterkwaliteit en de voeding goed is. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je het schoonmaken van je vijver, kom of aquarium goed bijhoudt. Het is ook erg belangrijk om de gezondheid van je vis in de gaten te houden, dus check soms even of er iets opmerkelijks te zien is aan je vis zoals bijvoorbeeld uitpuilende ogen, dat kan een teken van ziekte zijn. Denk je nu toch dat een vis misschien niet helemaal voor jou is dan kan je ook nog kijken naar andere opties voor dieren die weinig aandacht nodig hebben.

Author: Jasmijn

Share This Post On