De beste sim only abonnementen afgestemd op jouw bel en internet gedrag

Hoe kun je een sim only abonnement afsluiten?

 

Om te overwegen om een sim only af te sluiten is het handig eerst goed providers en verschillende abonnementen te vergelijken. Je kijkt eerst naar je huidige bel en internet gedrag. Stel hierbij jezelf de vragen kom ik wel uit met mijn maandelijkse MB’s? Bel ik heel veel of juist heel weinig? Als jij veel belt en hoge kosten kwijt bent per maand is het een idee om te denken aan onbeperkte belbundel aan te schaffen. Voor enkele euro’s extra per maand bel jij nooit over je minuten heen. Veel providers hanteren een tarief van zo een 0,23 cent per minuut. Als je veel meer dan 100 of 200 belminuten gebruikt zit je al snel tegen de tientallen tot honderden euro’s extra per maand. Onbeperkt bellen is in dit geval de beste bundel vanwege de veilige zone omdat alle belminuten voor nog geen 6 euro per maand bij de meeste providers zijn inbegrepen. De meeste providers zorgen dat je qua internet niet ongemerkt over de bundel heen gaat. Is de bundel op, dan gaat of de snelheid omlaag of stopt het mobiele internet helemaal. Vaak krijg je een sms dat je zoveel procent van de bundel hebt verbruikt met verzoek om de bundel op te hogen of extra data te kopen. Indien je heel veel online bent en niet altijd wifi bij de hand hebt is onbeperkt internet de beste optie.

Welke bundels zijn er?

Je hebt sim only abonnementen voor zowel gebruik in Nederland als in de hele EU. Sommige providers bieden hele voordelige sim only abonnementen aan met onbeperkt bellen en onbeperkt internet. Anderen zijn weer voordeliger in een laag aantal belminuten en MB’s aan internet. Providers bieden veel soorten abonnementen aan helemaal afhankelijk van wat bij jouw bel en internet gedrag past. Met een EU bundel kun je meestal gratis bellen in heel Europa en gratis internetten uit dezelfde bundel die je in Nederland ook hebt. Je kunt tegenwoordig meestal kiezen uit 1GB internet tot een onbeperkt aantal GB’s. En uit 100 bel/sms tot onbeperkt bel/sms.

Internet in het buitenland

In de EU is niet overal 4G dus het kan zijn dat je op een 3G netwerk uitkomt. Heb je alleen een bundel die in Nederland geld? Dan moet je vaak aparte bundels kopen om in het buitenland gebruik te kunnen maken van roaming. Buiten Europa zijn de meeste bundels en belminuten exclusief per MB of per minuut. Veel providers hebben voordelige bundels die eenmalig bij te kopen zijn voor gebruik buiten de EU. Ook kun je kiezen om per MB te betalen. Afhankelijk van hoeveel je internet kan dit duurder zijn. Internet je veel in andere EU landen? Dan is het handig om een bundel te kiezen die ook geldig is in heel Europa. Reis je veel buiten Europa? Kies dan voor voordelige wereldbundels.

 

Author: Jasmijn

Share This Post On