De beste manier om een kabelsysteem te installeren

Een nieuw kabelsysteem installeren is vaak nog niet zo makkelijk, niettemin omdat er een hoop bij komt kijken. Daarom vertellen wij je hoe je het beste en zo snel mogelijk een kabelsysteem met Kabeldraagsysteem kunt installeren.

Waar kies je voor?

Je wilt dus een nieuw kabelsysteem installeren. Het liefst doe je dit natuurlijk zo netjes mogelijk zonder dat je er te veel van ziet. Maak hiervoor als eerste de keuze voor welke kabels je wilt gaan. Tevens heb je de keuze uit kabel op rol of kant en klare kabels. Hierbij kun je kiezen uit kabels van Cat5 tot Cat7. Hierin zit verschil tussen de snelheden die de kabels aan kunnen. Bovendien kun je ook de keuze maken voor welk materiaal ader je gaat. Ga je voor 100% koper of CCA. Dit is dus het materiaal waaruit de kabel van de kern uit is opgebouwd, Yessspro adviseert hierin.

Gebruik maken van een Kabeldraagsysteem

Het aanleggen van een kabelsysteem kan soms extra lastig zijn doordat je geen tot weinig ruimte hebt en niet weet waar je de kabels kwijt moet. In dit geval kun je gebruik maken van een aantal systemen om de kabels netjes te verwerken. Eén daarvan is het kabeldraagsysteem. Deze systemen zie je veel in magazijnen en groothandels en zijn handig om op een praktische manier veel kabels aan te leggen. Ook kun je deze kabeldraagsystemen goed gebruiken in combinatie met een draadgoot. Zo werk je snel en effectief de kabels weg. Bovendien zijn kabeldraagsystemen steeds vaker in andere kleuren en modellen verkrijgbaar waardoor ze beter aansluiten op je interieur.

Kabels afschermen met een draadgoot

Een draadgoot wordt ook wel eens aangeduid als een simpele versie van het kabeldraagsysteem. Echter biedt een draadgoot vaak net zoveel ruimte voor kabels als een kabeldraagsysteem. Daarom is een draadgoot vaak ook een goede optie wanneer je een nieuw kabelsysteem installeert. Wel is een draadgoot vaak minder mooi afgewerkt en sluit dit dus minder aan op veel interieuren. Mede daarom worden draadgoten ook voornamelijk gebruikt in, wederom, magazijnen, loodsen, schuren, enz. Tevens zijn draadgoten ook makkelijk te installeren en te verkrijgen in veel verschillende groottes.

Zorg voor een goede afwerking

Om een nieuw kabelsysteem echt goed te installeren is het belangrijk dat de afwerking op orde is. Dit houdt in dat de kabels allemaal netjes gesorteerd zijn, het makkelijkst is het om dit op kleur te doen. Tevens is het netjes om de kabels zo veel mogelijk uit het zicht weg te halen. Veel losse kabels maken vaak geen nette indruk. Ook is het belangrijk dat je de kabels goed op elkaar aansluit en je het systeem eerst dubbeltest voordat je alles verbergt.

 

Author: Jasmijn

Share This Post On