Dampremmende folie bestellen

In beginsel gebruikt u dampremmende folie om de vernietigende kracht van vocht te voorkomen. Door het gebruik van dampremmende folie kunnen beschadigingen worden voorkomen, bepaald niet onbelangrijk. Er ontstaat vaak vocht, zeker als het dauwpunt bereikt wordt. Om dit vocht weerstand te kunnen bieden is het simpelweg noodzakelijk folie te gebruiken. Alleen zo kunnen serieuze schades worden voorkomen.

Geen enkele vochtige ruimte kan zonder dampremmende folie

Geen enkele vochtige ruimte kan zonder folie. Het is van cruciaal belang dat deze folie aangebracht wordt als er isolatiematerialen aangebracht worden. Zo wordt schade aan uw huis voorkomen. Als vocht zich namelijk weet op te hopen, kan er zomaar schimmel ontstaan en schimmels kunnen weer houtrot veroorzaken. Als u houtrot in uw dakconstructie krijgt, dan rest vaak niets anders dan het vervangen van de gehele constructie.

Of kiest u voor dampdichte folie?

Kijkend naar folie, dan is er een keuze mogelijk tussen folie en dampdichte folie. Wat u gebruikt is sterk afhankelijk van het soort constructie dat u hebt. Dampdichte folie houdt behoorlijk meer damp tegen dan de dampremmende folie. Soms kan dat een voordeel zijn, soms kan het ook een nadeel zijn voor bepaalde constructies. Als u van plan bent een zeer vochtige ruimte te isoleren, dan is dampdichte folie vaak de beste optie. Neem bijvoorbeeld de badkamer. Als richtlijn kan aangehouden worden dat wanneer sprake is van klimaatklasse 3 of hoger, dampdichte folie de te kiezen optie is. Zou u hier folie toepassen, dan is het vocht in staat door de hoge dampdruk dwars door de folie heen te dringen. Dit zou vervolgens dus kunnen leiden tot de vorming van schimmels en mogelijk zelfs houtrot. Een slechte zaak ook voor uw eigen gezondheid. Kies dus altijd de goede folie, folie die past bij uw constructie.

Vraag de professional om professioneel advies

Bij de keuze voor folie kunt u overigens altijd de hulp inroepen van een professional. Stel u gaat zelf met isolatie aan de slag, dan koop u altijd de beste materialen. Die professional kan vaak ook aangeven welke folie u moet gebruiken, want ook die partij heeft kennis van zaken. Dampremmende folie kan in bepaalde gevallen overigens ook beter vermeden worden. Bijvoorbeeld als er sprake is van een dampremmende laag aan de buitenkant van het isolatiemateriaal. Gebruikt u dan ook nog eens folie, dan zou vocht het juist moeilijker kunnen krijgen om weg te trekken en blijft het zitten waar het zit.

 

De professionals van Isolatienoord geven u graag advies!

Vergeet zeker niet de naden goed te dichten

Goede isolatie valt of staat met het gebruik van de beste, professionele materialen. Het is onverstandig daar op te bezuinigen. Bij de professional koopt u alles in een keer en helpt de specialist u herinneren aan het kopen van bijvoorbeeld isolatietape, noodzakelijk om naden te dichten en beschadigingen – mochten die ontstaan- te herstellen. Belangrijk, want niet zelden weet vocht zich juist via naden alsnog in de folie en later de constructie te dringen. Belangrijk dus om extra te letten op het dichten van deze naden.

 

Author: Jasmijn

Share This Post On