Alles wat je moet weten over HR glas

HR glas, je hoort het steeds vaker. Maar wat is HR glas eigenlijk? Wij vertellen je er in deze blog meer over. HR glas is een soort gehard glas dat vaak wordt gebruikt in toepassingen waar veiligheid een belangrijke rol speelt. Het materiaal is veel sterker dan gewoon glas en kan veel meer impact weerstaan.

Wat is HR glas?

HR glas, of hoog rendement glas, is een soort isolatieglas dat veel gebruikt wordt in woningen. Het is een dunne laag van speciale coating die aan de binnen- of buitenkant van het raam bevestigd kan worden. HR glas heeft een zeer hoge isolatiewaarde en zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat door het raam. Dit maakt het een heel energiezuinig materiaal en daarom ook erg populair.

De verschillende soorten HR glas

HR glas is een veelgebruikt materiaal in de bouwsector. Het wordt gebruikt voor de constructie van ramen, deuren en andere bouwdelen. HR glas is verkrijgbaar in verschillende soorten, elk met hun eigen voordelen. Zo is HR glas, HR+ glas, HR++ glas en tegenwoordig is er zelfs als HR+++ glas.

Voordelen

HR glas is een bekend materiaal onder bouwers, architecten en andere bouwkundige professionals. Het wordt veel gebruikt in de bouw van kantoorgebouwen, winkels en woningen. HR glas heeft een aantal unieke eigenschappen die het een populaire keuze maken voor veel bouwprojecten. HR glas is een sterke en duurzame optie voor bouwmaterialen. Het is bestand tegen harde impact en kan vele jaren meegaan zonder problemen. HR glas is ook relatief lichtgewicht, wat het makkelijker maakt om mee te werken tijdens bouwprojecten.

Conclusie

Volgens velen is HR glas de toekomst. Het is perfect voor het behoud van warmte in huis, houd geluid beter buiten de deur en het is ook nog eens veilig. En wij beamen dat. Kies zeker voor HR glas als je nieuw glas gaat kopen.

Author: Jasmijn

Share This Post On