Alles wat je moet weten over een gietvloer

Gietvloeren worden bijna altijd ‘op aanvraag’ gemaakt. Dat wil ook zeggen dat je je vloer in om het even welke kleur kunt kiezen. Net als alle soorten tinten en kleuren bij de keuze voor verf, is dit bij een gietvloer niet anders. Zo is jouw nieuwe vloer volledig aangepast aan je voorkeur en woonstijl. Wat een luxe!

Soorten gietvloeren

Er bestaan heel wat soorten gietvloeren met elk hun specifieke eigenschappen. Laat je goed adviseren welke soort het beste past in jouw woning. Van Hollandse Bodem is een ervaren en passievolle vloerenboer!

Kunsthars

Deze bestaat uit kunststof met als bindingsmiddel hars. De vloer bestaat uit verschillende laagjes en is 2 tot 3mm dik. De vloer is vloeistofdicht en daardoor uiterst geschikt voor badkamer en keukens.

Polyurethaan

Deze vloer kan op elke ondergrond gelegd worden. De vloer is licht elastisch waardoor er zelden of nooit scheurtjes ontstaan. Het heeft een zeer strakke uitstraling en daardoor perfect voor moderne woningen met grote kamers.

Cementgebonden gietvloer

Dit soort gietvloer heeft een betonlook en ziet er wat ruwer uit dan andere gietvloeren. Deze wordt vaak gekozen voor industriële panden en lofts.

Epoxy en acrylaat

Dit zijn twee soorten vloeren die heel hard zijn. Ze worden vooral voor industriële toepassingen gebruikt.

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Gietvloeren worden letterlijk ter plaatse gegoten. Voor sommige soorten gietvloeren hoef je zelfs je oude vloer niet uit te breken. Het plaatsen van een gietvloer gaat heel snel. Gietvloeren geven aan je kamer een luxueuze uitstraling en creëren een groot ruimtegevoel. Daarnaast is een gietvloer heel makkelijk te onderhouden. Ze zijn naadloos waardoor er zich geen vuil of bacteriën in kieren kunnen opstapelen. Met een vochtig doek en een licht sopje houd je je vloer proper. Als er toch doffe vlekken zouden ontstaan, bestaan er voldoende producten om je vloer opnieuw zijn oorspronkelijke uitstraling te geven. Als je vloer beschadigingen vertoont, kan een professionele firma deze vlekkeloos herstellen. Een ander voordeel van een gietvloer is dat hij aangenaam is om op te lopen. Hij voelt zachter en warmer aan dan een keramische vloer. Het is dus ideaal voor kinderen die op de vloer willen spelen, of gewoon voor jezelf als je lekker languit op de vloer wilt liggen.

 

 

Author: Jasmijn

Share This Post On