Soort InternetKabel

Elke internet kabel bevat een metaal soort, dit kan zijn aluminium of koper. Maar wat is nou eigenlijk beter?

Veel mensen vinden dat een goede internetkabel 100% koper moet zijn en geen ander beetje metaal mag bevatten. Dit betekend een duurdere kabel, die wellicht beter werkt.

Maar of dit verschil zo groot is, dat zal ik hier onder vertellen. Zoals iedereen weet is er een probleem met de afstanden van een netwerkkabel. Hoe langer de kabel, hoe trager de internet snelheid. Dit is niet alleen bij uw dagelijkse Cat 5 kabel, maar ook bij de industriƫle Cat 7 kabel.

Ook de kwaliteit van de kabel is anders. Bij aluminium kabels kun je het smelten of breken met een aansteker, bij koper kabels is dit niet het geval doordat koper beter tegen hitte bestendig is.

Het koper geleid de data beter en verliest minder snel data dan de aluminium kabel. Het probleem echter is dat de kabels duurder zijn en het kan zijn dat mensen met een budget, geen geld hebben voor een goede 100% koper internet kabel.

Over het algemeen zijn de koperen kabels dus beter, ze breken niet zo snel, hebben beter data verkeer. Pas wel op als je een nieuwe internet kabel gaat kopen, er zijn namelijk kabels die zeggen 100% koper te zijn, maar eigenlijk aluminium met een koper coating zijn.

Author: Jasmijn

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *