6 tekenen voor een nieuw dak

Natuurlijk is een ingestort dak een voor de hand liggend geval voor een “nieuw dak”, maar u wilt niet wachten tot het te laat is om een nieuw dak te krijgen. U wilt ook niet uw dak vervangen voordat het nodig is, wat duur en tijdrovend zou zijn. Daarom geeft Dakdekker Van Leeuwen u graag professioneel advies over wanneer u een nieuw dak (of een grote dakreparatie) nodig hebt. Stel het dus niet langer uit! Bekijk ons artikel over 6 tekenen dat uw huidige dak aan vervanging toe is voor meer informatie over hoe u dit seizoen veilig blijft met Dakdekker Van Leeuwen.

1. Levensduur

Kijk eens naar de bonnetjes van uw huisverbetering of eerdere dakreparaties en het opnieuw bedekken. Een asfaltdak moet ongeveer 20 jaar meegaan, dus als uw dak bijna aan zijn levensduur toe is, is het tijd om te overwegen het te vervangen. Bovendien, als een nieuw dak wordt geplaatst over een bestaande laag, moet het oudere dak worden verwijderd en vervangen binnen minder dan 20 jaar. Houd dit in gedachten wanneer u uw administratie doorneemt.

2. Controleer de zolder

Ga op een heldere dag naar uw zolder en controleer of er zonlicht door gaten of strepen op de vloer schijnt, wat een gat kan zijn waar zonlicht door kan of een lek waar water is binnengedrongen. Als u veel gebieden met aanzienlijke schade heeft of verschillende plaatsen waar de zon door schijnt, is het mogelijk dat het tijd is om een expert in te schakelen om u zowel de voor- als nadelen van reparatie versus vervanging te laten zien.

3. Bekijk de shingles

Ziet u na zware stormen overal in uw tuin dakspanen liggen? Uw dak hoeft dit niet te doen. Als u kuilen, scheuren, beschadigde of verbogen dakspanen ziet, is het tijd voor reparaties of misschien een nieuw dak. Als u uw dakspanen onderzoekt, kijk dan ook even naar de korrels; als die eraf vallen, is het waarschijnlijk tijd om ze te vervangen.

4. Afdichtingen en verbindingen

Uw gootstuk is van cruciaal belang omdat het uw ventilatieopeningen, dakramen, schoorstenen en nog veel meer omgeeft, en zo de buitenkant met de binnenkant en de binnenkant afdicht. Deze afdichtingen en verbindingen kunnen echter na verloop van tijd verzwakken, vooral als ze worden blootgesteld aan overmatige hitte van de zon! In oudere huizen zijn sommige gootstukken gemaakt van teer of dakcement, wat niet ideaal is. Als u uw huis wilt opwaarderen voor meer duurzaamheid en een langere levensduur, zorg er dan voor dat u metalen gootstukken gebruikt.

5. Controleer op verzakkingen

Als uw dak doorhangt, is het tijd voor een nieuw, omdat het beschadigd is en niet langer structureel veilig of stevig is. Controleer de laagste delen van uw dak op verzakking, want hier verzamelt zich vaak water, komt het binnen en kan het rotten of grote schade veroorzaken.

6. Planten op het dak

Mos en planten kunnen mooi zijn op uw eigen terrein, in terraria daarbinnen, maar ze zijn eerder onaantrekkelijk wanneer ze uw huis bedekken en van het dak afspringen. Mos, planten, schimmel of paddenstoelen wijzen erop dat er te veel vocht op uw dak of in uw dakgoten zit (samen met aarde). Verwijder eerst het mos met een harde of stugge borstel; vergeet echter niet het onderliggende probleem aan te pakken dat de groei veroorzaakt!

Expert inschakelen

Weet u niet zeker, heeft u twijfels of wilt u uw dak vervangen in Hilversum? Dakdekker van Leeuwen helpt u graag! In de gehele regio Hilversum en omgeving kunt u een gratis dakinspectie inplannen! Klik hier voor een gratis dakinspectie.

Author: Jasmijn

Share This Post On