4 tips om je keuken optimaal in te richten

Veel mensen hebben de grootste plannen voor hun keuken, maar komen er later achter dat ze helemaal niet genoeg ruimte hebben om hun dromen te verwezenlijken. Wil je weten hoe je je keuken optimaal kunt inrichten? Lees in deze blog alles over Keuken inspiratie!

Hoe kom je aan keuken inspiratie?

Veel mensen hebben ontzettend veel dingen in hun hoofd voor hun nieuwe keuken, maar kunnen dit niet allemaal doen omdat hun keuken te klein blijkt te zijn. Gelukkig zijn er ook voor kleine keukens genoeg mogelijkheden. Bekijk bijvoorbeeld eens een online woonblog of lees een woonmagazine. Je zult geheid geïnspireerd raken, Uberleuk toch?

Ook een kleine keuken kun je uberleuk inrichten

Wanneer je naar een keukenboulevard gaat om advies te krijgen en inspiratie op te doen zijn er altijd een paar dingen die ter sprake gebracht worden door de verkopers. Je kunt namelijk keuzes maken met de inrichting van je keuken die ervoor zorgen dat je veel ruimte verliest. Gelukkig zijn er wel veel opties mogelijk zodat je effectief met de beschikbare ruimte kunt omgaan. Een kleine keuken kun je namelijk ook heel mooi inrichten!

Kies tussen apparatuur of kastruimte

Als je een kleine keuken hebt, dan is de kans groot dat je moet kiezen tussen meer apparatuur of meer kastruimte. Wanneer je een vaatwasser in je keuken wilt heb je minder ruimte voor een keukenkastje. In principe hoeft dit geen probleem te zijn als je ook nog ruimte voor je borden hebt in een andere ruimte. Je kunt ook kiezen voor een bordenrek waar je alle mokken, soepkommen en borden kunt opbergen. Pannen kun je ophangen aan een pannenrek. Hierdoor krijg je meer kastruimte en is je keuken klein maar praktisch. Andersom kan ook; je kiest voor alle keukenkastjes en zet de koelkast en vriezer in de bijkeuken of schuur. Houd dan wel in je achterhoofd dat je steeds naar een andere ruimte moet lopen om melk in je koffie te doen.

Creëer extra ruimte met bovenkasten

Bovenkasten zijn een goede optie als je te weinig ruimte tot je beschikking hebt. De onderkasten kunnen dan vrijgehouden worden voor apparatuur. Misschien heb je wel geen ruimte voor bovenkasten, bijvoorbeeld door ramen. Het is dan ook mogelijk om gebruik te maken van planken in de vensterbank waar je bijvoorbeeld koffiekopjes of voorraadpotten neerzet.

Prop je keuken niet vol

Mensen met een kleine keuken willen de beschikbare ruimte optimaal benutten. Vraag jezelf dan wel af of het zo slim is om je keuken helemaal vol te stouwen. Op deze manier krijg je namelijk een volle, rommelige keuken die klein aandoet. De keuken ademt meer door ruimte en licht.

Author: Jasmijn

Share This Post On